BHV in de Zorg
Met onze BHV-training ben je optimaal inzetbaar bij calamiteiten
Werk jij in een verpleeghuis, verzorgingstehuis of andere zorginstelling en wil je zo goed mogelijk voorbereid zijn op ongevallen, brand en ontruiming? Of heb je ooit al een training Bedrijfshulpverlening (BHV) gevolgd en zijn je kennis en vaardigheden toe aan een opfrisbeurt? Ga dan voor BHV in de Zorg bij 112BHV.
Deze training bestaat uit (adaptieve) e-learning op maat en een halve dag praktijk. En praktijk is bij ons ook echt praktijk. Alleen maar oefenen dus. Reanimeren, een AED gebruiken, zorgen voor een stabiele zijligging, verbanden aanleggen en branden blussen. Na onze training BHV ben je optimaal inzetbaar als BHV’er binnen jouw zorginstelling.
Startmomenten
Trainingsinformatie
BHV-cursus voor de zorg
Deze BHV-cursus is speciaal bedoeld voor zorgmedewerkers en bestaat uit een online deel en een praktijktraining.
De e-learning
De e-learning is een adaptieve e-learning: een online BHV-training gericht op de zorg, geheel op maat. Met een instaptoets testen we je huidige BHV-kennis. Aan de hand daarvan stellen we een persoonlijke e-learning voor je samen. Je doorloopt alleen die onderdelen waarvan je kennis nog niet voldoende is. Na het afronden van de e-learning kun je je theoriecertificaat downloaden. Hiermee krijg je toegang tot het praktijkonderdeel.
De praktijktraining
Nadat je de e-learning hebt afgerond, kun je deelnemen aan de praktijktraining. Tijdens de praktijktraining oefen je in kleine subgroepen van 3-4 personen. Deze praktijktraining duurt 4 uur. Je leert op de juiste wijze te handelen bij calamiteiten op de werkplek.
BHV-cursus speciaal voor de zorg
BHV in de Zorg is speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals die gehandicapten, kinderen, ouderen of psychiatrische patiënten in veiligheid moeten brengen bij calamiteiten. De training is geschikt voor iedere zorgmedewerker die een BHV-training of BHV-herhalingstraining wil volgen.
De inhoud van deze zorggerichte BHV-cursus
Tijdens de training krijg je te maken met de volgende onderwerpen:
- Eerste hulp: reanimatie
- Eerste hulp: overig letsel
- Brand
- Communicatie
- Ontruiming
Uiteraard wordt hierbij extra aandacht geschonken aan situaties die in de zorgpraktijk voor kunnen komen.
Na de cursus BHV in de Zorg
Met deze cursus BHV in de Zorg kun je je BHV-certificaat halen of verlengen. Er is dus geen onderscheid tussen de BHV-basistraining en BHV-herhalingstraining. De training bereidt jou of je medewerkers voor op ongevallen, brand en ontruiming. Je leert op de juiste wijze te handelen bij calamiteiten op de werkplek.
BHV-certificaat
Gedurende de BHV-praktijktraining beoordelen we je op de praktijkhandelingen die je verricht. Bij een voldoende beoordeling ontvang je een erkend digitaal BHV-certificaat (1 jaar geldig).
Met dit certificaat kun je je ook aanmelden als burgerhulpverlener. Je komt dan in het reanimatie-oproepsysteem HartslagNu. Bij een hartstilstand in jouw buurt, krijg je een oproep op je mobiel om te gaan reanimeren of de dichtstbijzijnde AED te halen.
Deze trainingen vind je misschien ook interessant:
Neem contact met ons op
Bel
Op werkdagen tussen 8:00 - 17:00
Je krijgt binnen 30 minuten een reactie
Je krijgt binnen 48 uur een reactie